Kovácsoltvas elemek: mi kell egy kerítéshez, korláthoz?

Amennyiben kovácsoltvas elemekből készített kerítés, korlát mellett döntünk, nézzük meg mi mindenre lesz szükség. A kivitelezést végző szakember is ajánl alapelemeket, de mi magunk is kereshetünk ilyeneket, ha tudjuk mi is kell egy kovácsoltvas kerítéshez, korláthoz. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Mi kerüljön a kovácsoltvas kapu vagy kerítés tetejére? – 2. rész

A kovácsoltvas kapuk és kerítések felső díszítésére manapság eléggé elterjedtek a csúcsdíszek, de emellett még más megoldások is kínálkoznak. A kapu felső díszek, a hullám vagy íves keretanyagok továbbá a kapu felett futó gazdagon díszített ívek mind-mind tökéletes megjelenést tesznek lehetővé. Csak tessék jól választani! Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Miért jó a kovácsoltvas tűzihorganyzása?

Cink rúdA kovácsoltvas, mint minden vas igencsak hajlamos a rozsdásodásra, ha nedvességnek van kitéve. Ezek után nem kérdéses, hogy a jelentős pénzösszegbe kerülő kovácsoltvas szerkezetünket szeretnénk minél tovább megvédeni a rozsdától. Ennek pedig egyetlen módja a megfelelő felületkezelés. Így ami szép az szép is maradhat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Mi kerüljön a kovácsoltvas kapu vagy kerítés tetejére?

Kovácsoltvas kerítés részletA kovácsoltvas kapuk, kerítések tetejének kialakítására többféle megoldás kínálkozik. Ezeknek egyrészt esztétikai szempontoknak kell megfelelniük, de a biztonság, a védő funkció is fontos tényező lehet. Természetesen, hogy mi a szép az szubjektív – nem vagyunk egyformák. Azonban lényeges, hogy a kerítés teteje összhangban legyen a kerítés többi motívumával, illetve, hogy mintegy megkoronázza a kerítést, de ne agyon nyomja. Nézzük most meg az egyik leggyakrabban használt megoldást, a csúcsdíszt. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Korlát mintázat: vízszintes, függőleges, vagy egyedi

Kovácsoltvas korlátA kovácsoltvas korlátoknál a legnépszerűbb a függőleges mintázat, azaz függőleges pálcák adják a korlát testét, melyeken valamilyen motívum található. De nemcsak függőleges osztással lehet korlátot készíteni, hanem vízszintes mintázattal vagy éppenséggel egyedi, kacskaringókkal, virágokkal tarkítottal is. Sőt mindezek kombinációjaként is. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kovácsoltvas: kézi kovácsolással vagy gépi kovácsolású elemekből

Kovácsoltvas kerítésbetét panellel, pálcával, karikákkal, csúcsdísszelHa Ön kovácsoltvas kerítést, korlátot vagy egyéb szerkezetet szeretne és az interneten kutakodik kiket talál? Kik azok ilyen tárgyak kivitelezésével foglalkoznak? Egyrészt kovácsok, díszműkovácsok, másrészt a lakatosok, szerkezeti lakatosok. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kerti “vizes blokk”

FalikútItt a tavasz, egyre többet tudunk kint lenni a kertben, ilyenkor kezd az ember a kert kinézetével is foglalkozni, mert késő ősztől tél végig csak a munka van vele a lombsepréstől a hóeltakarításig. A kert látványát azonban nemcsak a növényzet,a dúsan burjánzó lombok és színes virágkavalkádok tudják élvezetessé tenni. A kerti díszkutak vagy a falikutak is szuper megoldást jelentenek. Olyanok mint egy gyönyörű ékszer a zöldellő természetben. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kovácsoltvas korlátok modern változatban

Kovácsoltvas korlát csavart motívummalHa kovácsoltvas korlátokról vagy éppenséggel magáról a kovácsoltvasról beszélnek, sokunknak rögtön a dús mintázat jut eszébe. Az olyan klasszikus, hát persze már a várkastélyokban is azt használták. Bár a mediterrán stílus, életérzés terjedésével a kovácsoltvas egy modern szakaszba lépett, és nem feltétlenül a cirkalmányos, kacskaringókról híres, de még ezt is lehet fokozni – vagy mit is írok, éppenséggel, hogy tisztítani. Egy kattintás ide a folytatáshoz….